Home

2In de buitenlucht met Logopedisch Spectrum Nederland

“In de buitenlucht” spreekt voor zich….. namelijk logopedie in de buitenlucht. Hoe dat gaat leest u hier.

Het logo

Schermafbeelding 2013-08-20 om 20.09.13U ziet in het logo de kleuren groen, paars, blauw en zwart. Het zwarte figuur is wat al onze logo’s gemeen hebben. De kleur groen verwijst naar samenwerken met andere disciplines, maar ook naar het groen van de bomen, de struiken en bijvoorbeeld het gras. Het paars verwijst naar het element “speel en leer” en de kleurige bloemen buiten. De kleur blauw staat voor logopedie en de blauwe buitenlucht.

Hoe?

De therapie start iedere sessie in de behandelruimte. De oefeningen voor thuis en de afgelopen week/periode worden dan doorgenomen. De oefengangen worden zoveel als mogelijk buiten in de praktijktuin uitgevoerd. Ook is er de mogelijkheid om samen met een pony te oefenen. Klik hieronder voor de foto’s van Roos en Briso. Woordjes hakken en plakken samen met pony Briso is super leuk!

Bekijk de foto’s

Waar?

In het najaar van 2013 zal de eerste “logopedie in de buitenlucht accommodatie” in Hardenberg worden gerealiseerd. Vanaf januari 2014 is het mogelijk om logopedie in de buitenlucht aan te bieden.

Waarom logopedie in de buitenlucht?

Daglicht en buitenlucht hebben een positieve uitwerking op je gezondheid. Door meer buiten te zijn voel je je energieker, fitter, gezonder en¬†gelukkiger. Hierdoor kun je gemakkelijker en sneller leren. Lees meer…

Voor wie?

Logopedie in de buitenlucht is voor iedereen.

Informeer bij uw zorgverzekeraar of logopedie in de buitenlucht wordt vergoed.

Samenwerken met andere disciplines

Momenteel worden er gesprekken gevoerd met verschillende disciplines, zodat uw kind in de toekomst ook bijvoorbeeld met de kinderfysiotherapeut en/of -ergotherapeut buiten kan trainen.

Bent u een professional en denkt u iets toe te kunnen voegen aan ons concept?

Neem dan gerust contact op met Marjoleine Huitema: 06 412 498 82

Voor meer informatie over logopedie in de buitenlucht:
Marjoleine Huitema: 06 412 498 82

 

 

Back to Top